Form of Work
Książki
(8)
Poradniki i przewodniki
(3)
E-booki
(2)
IBUK Libra
(2)
Status
available
(6)
unavailable
(1)
unknown
(1)
Branch
św. Jana 10 (Dorośli)
(3)
Łaska 46/48 (Filia 2)
(1)
20 Stycznia 14 (Filia 4)
(1)
św. Jana 10 (Dzieci)
(2)
Jana Pawła (Filia 6 Szpital)
(1)
Author
Albrecht Piotr
(1)
Bali Karen L
(1)
Child Sally K
(1)
Doyle William (1957- )
(1)
Dronka-Skrzypczak Joanna
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Kadłubowski Marcin
(1)
Mojkowska Katarzyna
(1)
Moriyama Naomi
(1)
Naklicka-Kleser Jolanta
(1)
Poznańska Anna Manna
(1)
Schulz Jan
(1)
Szajewska Hanna
(1)
Szotowa Wanda
(1)
Wachnik Zofia
(1)
Weker Halina
(1)
zbiorowa Praca
(1)
Überhuber Edyta
(1)
Łuczak-Kadłubowska Agnieszka
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(3)
1990 - 1999
(3)
Time Period of Creation
2001-
(4)
Country
Poland
(10)
Language
Polish
(9)
Audience Group
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dorośli
(1)
Dzieci
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Dziecko
(5)
Zdrowe żywienie
(5)
Odżywianie
(2)
Choroby dziecięce
(1)
Cukiernictwo
(1)
Dzieci
(1)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kultura stołu
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Rozwój fizyczny dziecka
(1)
Słodycze
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Żywność dla dzieci
(1)
Subject: place
Japonia
(1)
Genre/Form
Poradnik
(3)
Wydawnictwa popularne
(3)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(2)
Kulinaria
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
10 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
św. Jana 10 (Dorośli)
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
św. Jana 10 (Dorośli)
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Inwentarz F6
No availability information: sygn. 613
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Łaska 46/48 (Filia 2)
There are copies available to loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
św. Jana 10 (Dorośli)
All copies are currently on loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Book
In basket
Zdradzę wam tajemnicę… Tata Krzysia wyhodował w brzuchu raka! Dla małej, dociekliwej Lukrecji nie ma tematów tabu. Mówi wprost w zrozumiałym dla dzieci języku, ponieważ nie chce, aby Krzyś jadł śmieci, obrósł grzybami, i miał brzuch jak Święty Mikołaj! Krzyś potrzebuje pomocy… Dziecko nie jest koszem na śmieci! A może Krzysio potrzebuje miłości? [bonito.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
św. Jana 10 (Dzieci)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Na okładce podtytuł: sekrety najzdrowszych dzieci świata.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
św. Jana 10 (Dzieci)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
E-book
In basket
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego. Autorami są specjaliści różnych dziedzin medycyny i nauk żywieniowych, którzy w przystępny sposób omówili zagadnienia dotyczące fizjologii przewodu pokarmowego oraz kontroli pobierania pokarmów, żywienia w różnych grupach populacyjnych i stanach fizjologicznych (żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży, kobiet ciężarnych i karmiących, osób starszych), leczenia żywieniowego w chorobach metabolicznych (cukrzyca, otyłość, dyslipidemie), układu pokarmowego (choroby górnego odcinka przewodu pokarmowego, marskość wątroby, przewlekłe i ostre zapalenie trzustki, nieswoiste choroby zapalne jelit, SIBOS), nerek, chorobach nowotworowych, chorobach układu krążenia, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, schorzeniach dermatologicznych oraz wybranych chorobach wieku dziecięcego (mukowiscydoza, fenyloketonuria). W książce zawiera również podstawy żywienia klinicznego. Skierowana jest do studentów dietetyki, dietetyków, lekarzy praktyków oraz wszystkich zainteresowanych racjonalizacją żywienia i leczeniem żywieniowym.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
E-book
In basket
W kwartalniku NIT 2(13) 2014 zamieszczono osiem publikacji naukowych, jedno sprawozdanie z projektu międzynarodowego oraz informację o podręczniku „Higiena produkcji żywności”. Kwartalnik podlega systematycznej modernizacji. Dobrze funkcjonuje elektroniczny system zgłaszania prac i recenzji, a w aktualnym numerze wszystkie publikacje już mają angielskie wersje tytułów tabel i rysunków, w niektórych zaś autorzy podali również angielskie odpowiedniki tytułów wierszy i kolumn w tabelach czy też przetłumaczone na język angielski legendy rysunków. Tym numerem kończymy długą i efektywną współpracę z sekretarzem NIT dr inż. Małgorzatą Janczar-Smugą. W imieniu naszego zespołu, pracowników Wydawnictwa UE i własnym, recenzentów, a także czytelników pragnę Jej podziękować za kilka lat zaangażowanej pracy. Nowym sekretarzem NIT została dr inż. Ewa Biazik. Ponieważ wydanie NIT 2(13) zbiega się z okresem wakacyjnym, zastanówmy się, co składa się na złożony proces wypoczynku. Na początku musimy dotrwać do ostatniego dnia pracy. Gdy to nastąpi, staramy się, przynajmniej częściowo, o niej zapomnieć. Czy w górach, czy nad morzem dążymy do maksymalnego wyciszenia, poświęcamy więcej czasu rodzinie, nawiązujemy kontakt z własnym ciałem, a ci, którzy preferują aktywny wypoczynek, poznają atrakcje turystyczne ojczystego kraju lub innych państw. Po pewnym czasie pojawia się jednak potrzeba jakiejś intelektualnej strawy. Może nią być np. próba znalezienia odpowiedzi na pytania postawione przez autorów w prezentowanym numerze NIT 2(13): Jak kształtuje się jakość handlowa produktów rolno-spożywczych w Polsce? Czym są celulazy i jaką rolę odgrywają w przemyśle żywnościowym? Czy deklarowałabyś/deklarowałbyś chęć nabywania żywności w opakowaniach aktywnych i jednocześnie czy akceptowałabyś/akceptowałbyś zapłacenie za nią nieco większej ceny? Jaka jest wartość odżywcza posiłków przedszkolnych? Czy proponowane zmiany uwarunkowań prawnych ułatwią, czy utrudnią przetwarzanie odpadów komunalnych? Które dzieci – te mieszkające w mieście czy te mieszkające na wsi − lepiej znają zasady prawidłowego żywienia? Czy ekstrakt z zielonej herbaty może znaleźć zastosowanie w produkcji kiełbas drobno rozdrobnionych? Dlaczego wygląd mięśni udowych indyków zapakowanych w folię PA/PE + AF z warstwą antyroszeniową nie zmienia się w okresie przechowywania do 15 dni? Ostatnie dni urlopu poświęcamy na planowanie napisania nowej publikacji do NIT lub innego czasopisma, pamiętając o konieczności zamieszczania cytowań artykułów z poprzednich wydań NIT.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again