Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Status
available
(1)
unavailable
(1)
Branch
20 Stycznia 14 (Filia 4)
(2)
Author
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Pieńkos Magdalena
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Kiszenie żywności
(2)
Fermentacja
(1)
Subject: time
2001-
(1)
Genre/Form
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Kulinaria
(2)
2 results Filter
Book
In basket
Tytuł oryginału : "The art of fermentation an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world" 2012.
Tego lata zwariujesz na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie ci się pod ręce, dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie "Sztuki fermentacji" Sandora Ellixa Katza. Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje, rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile. Ponad 700 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności. Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji! [empik.com]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
All copies are currently on loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again