Form of Work
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(5)
E-booki
(2)
IBUK Libra
(2)
Status
unavailable
(5)
available
(3)
Branch
św. Jana 10 (Dorośli)
(2)
Łaska 46/48 (Filia 2)
(1)
20 Stycznia 14 (Filia 4)
(2)
św. Jana 10 (Dzieci)
(1)
Jana Pawła (Filia 6 Szpital)
(2)
Author
Arustowicz Krystyna
(2)
Petitcollin Christel
(2)
Aron Elaine N
(1)
Bosco Federica (1971- )
(1)
Boyce W. Thomas
(1)
Jędrusek-Golińska Anna
(1)
Mętrak-Ruda Natalia
(1)
Sawicka-Chrapkowicz Anna (1967- )
(1)
Słysz Magdalena
(1)
zbiorowa Praca
(1)
Year
2020 - 2020
(1)
2010 - 2019
(6)
Time Period of Creation
2001-
(5)
Country
Poland
(7)
Language
Polish
(7)
Audience Group
Rodzice
(2)
Nauczyciele
(1)
Subject
Wrażliwość
(5)
Osobowość
(3)
Higiena psychiczna
(2)
Myślenie
(2)
Samoakceptacja
(2)
Samorealizacja
(2)
Wychowanie w rodzinie
(2)
Dzieci
(1)
Metody wychowawcze
(1)
Mózg
(1)
Młodzież
(1)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(1)
Uczucia
(1)
Wzmożona pobudliwość psychiczna
(1)
Genre/Form
Poradnik
(5)
Domain
Psychologia
(3)
Rozwój osobisty
(3)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
7 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
św. Jana 10 (Dzieci)
There are copies available to loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł oryginału: The highly sensitive child : helping our children thrive when the world overwhelms them.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Jana Pawła (Filia 6 Szpital)
There are copies available to loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
św. Jana 10 (Dorośli)
All copies are currently on loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 13.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
All copies are currently on loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 3.
Book
In basket
Do tej pory to mózg wiódł cię po wertepach. Czas jednak, abyś przejął stery, i to już od dziś. Dzięki tej książce nauczysz się wykorzystywać niezwykłe możliwości swojego umysłu, który do tej pory wydawał się nie do ogarnięcia! A do tego poczujesz ulgę i wreszcie odetchniesz pełną piersią, akceptując siebie i swój fantastyczny umysł. [empik.com]
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
św. Jana 10 (Dorośli)
All copies are currently on loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 4.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
All copies are currently on loan: sygn. 159.9 (2 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 6.
Jana Pawła (Filia 6 Szpital)
All copies are currently on loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Łaska 46/48 (Filia 2)
There are copies available to loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
E-book
In basket
W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec produktów funkcjonalnych jest tego naturalną konsekwencją. Celem pracy było poznanie wybranych elementów postawy starszych dorosłych w porównaniu z młodszymi względem żywności funkcjonalnej oraz ich związku z wrażliwością smakową, a także zbadanie wpływu wieku na pożądalność konsumencką produktów funkcjonalnych. Wiek stanowił najsilniejszy predyktor zmian wartości progów rozpoznania smaku słodkiego i słonego oraz drugi w kolejności dla smaku kwaśnego. Hierarchia ważności czynników branych pod uwagę przy zakupie żywności jest różna dla osób poniżej 60. r.ż. i starszych. Częstotliwość spożywania produktów funkcjonalnych była różna wśród osób poniżej 60. r.ż. i starszych. Osoby w wieku 60 lat i starsze wykazały bardziej zachowawczą postawę względem żywności funkcjonalnej niż młodsze. Osoby w wieku poniżej 60 lat i starsze wykazały podobną ogólną pożądalność konsumencką względem badanych produktów funkcjonalnych. W świetle uzyskanych wyników nie ma potrzeby intencjonalnego intensyfikowania smaku (zwłaszcza słonego i kwaśnego) w produktach funkcjonalnych przeznaczonych dla osób starszych. Opór wobec innowacji silniej determinował postawy osób w wieku 60 lat i starszych względem żywności funkcjonalnej niż naturalnie rozwijająca się z wiekiem potrzeba dbania o zdrowie.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
E-book
In basket
Czasopismo naukowe „Prace Instytutu Elektrotechniki” jest wydawnictwem nieperiodycznym ukazującym się od 1951 r. Zawiera artykuły oryginalne, oparte na wykonanych w Instytucie Elektrotechniki badaniach tak teoretycznych jak i doświadczalnych, oraz prace habilitacyjne i skrócone prace doktorskie. Na łamach "PRAC IEL" goszczą również autorzy spoza Instytutu – z kraju i zagranicy. W ciągu roku ukazuje się od 4 do 6 zeszytów.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again