Form of Work
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(3)
unavailable
(2)
Branch
Łaska 46/48 (Filia 2)
(1)
20 Stycznia 14 (Filia 4)
(2)
św. Jana 10 (Dzieci)
(2)
Author
Kotarski Bartłomiej Marcin
(2)
Chopra Deepak (1946- )
(1)
Glowacki Jamie
(1)
Johnson Nathanael
(1)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Markiewicz Kinga
(1)
Oślizło Ryszard
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Sampson Scott D. (1961- )
(1)
Żywina Joanna
(1)
Year
2010 - 2019
(5)
Time Period of Creation
2001-
(3)
Country
Poland
(5)
Language
Polish
(5)
Audience Group
Rodzice
(1)
Subject
Ajurweda
(1)
Dziecko
(1)
Fizjologia
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Miasta
(1)
Odżywianie
(1)
Przyroda
(1)
Psychologia
(1)
Rośliny
(1)
Szczęście
(1)
Wychowanie pozaszkolne
(1)
Zwierzęta
(1)
Subject: time
2001-
(2)
Genre/Form
Poradnik
(3)
Przepisy kulinarne
(2)
Esej
(1)
Poradniki
(1)
Domain
Biologia
(1)
Kulinaria
(1)
5 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Łaska 46/48 (Filia 2)
All copies are currently on loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
św. Jana 10 (Dzieci)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Sekrety roślin i zwierząt w miejskiej dżungli uchylają rąbka tajemnicy z życia zwierząt i roślin, które znajdziesz na pobliskim skwerze, w parku czy przy drodze do pracy. Lupa, lornetka i przewodnik - tylko tyle potrzeba, aby poznać fascynujący świat miejskiej przyrody. Każdy z bohaterów książki odkrywa nie tylko własną historię, ale ukazuje również prawdziwe oblicze świata natury - który bywa przewrotny, czasem irytuje, ale przede wszystkim jest przepiękny. [lubimyczytac.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
There are copies available to loan: sygn. 58 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł oryginału : "The art of fermentation an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world" 2012.
Tego lata zwariujesz na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie ci się pod ręce, dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie "Sztuki fermentacji" Sandora Ellixa Katza. Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje, rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile. Ponad 700 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności. Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji! [empik.com]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
św. Jana 10 (Dzieci)
All copies are currently on loan: sygn. 37 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again